Tilbehør 19,90 kr. Åpent Kjøp i 30 dagar. Bestill nå på Jula.no Tykke, sprøstekte skiver med flesk, kålrotstappe, kokte poteter og duppe - lys saus - er enkel, velkjent og velsmakende husmannskost i hele landet. Tilbehøret varierer fra region til region, og kan være kokte gulrøtter, rotmos eller kålstuing. Duppen kan være smakt til med urter, løk eller gressløk
Flesk og duppe vekker mange minner for meg. Jeg har alltid likt det og jeg husker fra jeg var liten at Bestemor lagde denne fantastiske retten! Det sprø sideflesket, sammen med en utrolig god saus, rotstappe og poteter. Min Bestemor var fantastisk flink til å lage mat. Hun lagde tradisjonelle god.. Flesk og duppe er enkel og velsmakende husmannskost, som kanskje minner om bestemor. Sprøtt flesk duppet i deilig saus er typisk norsk Ha i mel og la det putre i ett minutt under omrøring. Ha i litt og litt av melken. Visp godt slik at det ikke blir klumper. La det få ett oppkok mellom hver gang du sper med melk. Stek flesket sprøtt på lav varme, ca 10 minutter på hver side til det blir gyllent. Ha stekefettet i sausen. Servér poteter med flesk og duppe Flesk og duppe. Tid: 30 min Flesk og duppe på norsk. Oprifter A-Å: Tapas (111) Tilbehør (333) Vegetar (163) De ti beste matnettstedene. Her finner du det du trenger av inspirasjon til både hverdags- og festmaten..
Vi blir stadig bombardert med nye spennende retter og smaker fra alle verdens hjørner. Da er det viktig å ikke glemme de norske tradisjonsrettene. Mens fårikål har fått sin egen dag, er det få som verdiger flesk og duppe særlig oppmerksomhet. Og det er veldig synd, for det er ytterst få som ikke liker denne retten Den norske tradisjonsmaten blir aldri glemt. Flesk og duppe har alltid vært vanlig mat i hele landet. Duppen lages på ulike måter fra hjem til hjem. Alle som har sett Elling-filmene skjønner hva flesk og duppe handler om. Det er en smakfull, enkel og rask rett. Det som tar lengst tid er å koke potetene. Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Oprift på stekt flesk og duppe står i Kokebok (Statens lærerskole i husstell, Stabekk), s.293, og i Mat fra Hadeland s.121. Her er det brukt løk og krydderurter i oprifta, men da vi ble enig om hva vi forbandt med tradisjonsmat var det ingen som husket at det har vært brukt Klubb og duppe. 8. 44. 74. Tilbehør. 400 g. bacon eller flesk. 2 dl. tyttebærsyltetøy. Slik gjør du det. 1. Kok opp vann og salt. Stek bacon eller flesk og server rykende varm klubb og duppe med godt tyttebærsyltetøy. Del denne opriften: Kontakt. Sentralbord: 03080 (fra utlandet:. Rakfisk kan serveres som forrett eller hovedrett. Klassisk tilbehør til rakfisk er kokte mandelpoteter, smør, rømme, finsnittet rødløk. purre og god lefse Flesk og duppe er altså lettsideflesk som blir stekt gyllent og så lages en saus av stekefettet. Dette serveres det med poteter og oftest kålrabistappe
Rydd unna curry, chili og annet fremmedfolk på kjøkkenet - her kommer norsk tradisjonsmat på sitt beste. Flesk og duppe lages ikke så ofte lenger, og det som var hverdagskost den gang da, blir nesten festmat nå. Og hvilken festmat! Saftig sideflesk med silkemyk kålrotstappe. Potet og gulrot i dei Stekt flesk og duppe eller stekt flesk og dubbe. Navn og serveringsmåte varierer fra familie til familie og hvor i landet man kommer fra. Dette er min families oprift Flesk og duppe er skikkelig Norsk tradisjons-mat som jeg tror mange har vokst opp med i større eller mindre grad. Retten består enkelt og greit av lettsaltet sideflesk og «duppe» som er en variant av en hvit saus. Poteter og duppen er en selvfølge når det kommer til tilbehør og sammen med dette serveres ofte kålrotstappe
Flesk og duppe er en tradisjonsrik rett som hadde gått litt i glemmeboken. Men den fikk heldigvis sin renessanse med Elling-bøkene og Elling-filmen fra 2001, hvor Kjell Bjarne og Elling fråtser i flesk og duppe: Kjell Bjarnes absolutte favorittrett! Retten flesk og duppe bør definitivt holdes varm i bevissheten vår Flesk og duppe har lange tradisjoner her i landet. På bondegårdene var det vanlig å legge flesket i en salttønne (i en lake av vann og salt). Her holdt kjøttet seg i lang, lang tid. Fordi sideflesket var spesielt godt egnet til salting havnet det som regel her
Stekt flesk er en tradisjonell norsk matrett, som kan eksistere som lokale tradisjonsretter med ulikt innhold.Stekt flesk er dessuten en viktig ingrediens i mange andre retter. Flesket som brukes er vanligvis lettsaltet sideflesk som skives, men også spekeflesk og bacon benyttes.. Stekt flesk kan bestå av skivet lettsaltet sideflesk eller spekeflesk (som kokes ut) og stekes og serveres. Restaurant Schrøder: Flesk og duppe - Se 222 reiseanmeldelser, 104 objektive bilder og gode tilbud på Oslo, Norge på Tripadvisor
Ta vare på fettet og ha litt vann i panna for å «koke ut». Ha fettet i en kjele, og rør inn melet. La det bruse litt og spe med utkoket fra panna og melk til det blir en passe tykk saus. Kok opp. Smak til med salt og pepper. Server flesk og duppe med kokte poteter og revne eller kokte gulrøtter Stekt flesk med persillesaus er danskenes nasjonalrett. Sideflesk grilles eller stekes sprøtt, og serveres med kokte poteter og hvit saus med masse persille Flesk og duppe er en skikkelig norsk gårdsklassiker. Før i tiden ble sideflesket lagt i salttønner for konservering. I våre dager er dette en herlig, lettvinn hverdagsmiddag Selv bruker jeg stekt flesk og gulrøtter. Gå til innhold. Mat og drikke; samboeren min er bergenser så derfor har jeg kålrabi, potet, pølse og saltkjøtt som tilbehør... tusjen. 0. Del dette innlegget. Lenke til innlegg Del på andre sider. (potetklubb) og vi spiser den med duppe - duppa er brunost og surost kokt sammen med litt.